ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 10 sztukcukier 250 gramówmąka tortowa 60 gramówmąka ziemniaczana 60 gramówśmietana kremowa 200 gramówmiód akacyjny 100 gramówwoda 30 mililitrówczekolada mleczna 600 gramówmasło 100 gramówWykonanie:Ciasto: jajka o temperaturze pokojowej ubić z cukrem na puch i wymieszać z przesianymi obiema mąkami. Podzielić ciasto na 3 równe porcje. Duża blachę do ciasta wyścielić papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć na papier na grubość 1,5 cm. Piec każdy placek osobno przez 8 minut w piekarniku nagrzanym do 230 stopni, wystudzić.Polewa miodowa: zagotować miód z wodą, śmietanę podgrzać i dodać do niej miód oraz drobno pokrojona czekoladę, mieszając, aż składniki się połączą. Ostudzić do 32 stopni i dodać miękkie masło i wymieszać.Biszkopty przekrawać w poprzek na pół, aby stworzyć 6 równych warstw. Przełożyć je miodowa polewą i posmarować nią również wierzch ciasta.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: