Wykonanie
Długo szukałam idealnego przepisu na tartę. Wypróbowałam kilku, ale ten jest pierwszym, który zadowolił mnie pod każdym względem. Jest idealny dla osób, którym znudziły się już tarty z kremem budyniowym150 g
mąki30g
cukru125g
masła1 łyżka
wody200g
śmietany 36 %1
biała czekolada1
jajkoowoceZ
mąki,
cukru,
masła i łyżki
wody zagnieść ciasto. Włożyć je na 30 minut do zamrażalnika. Wyjąć i wylepić nim formę, nakłuć gęsto widelcem. Piec 25 minut w 180 stopniach.
Białą czekoladę rozpuścić w rondelku, dodać
śmietanę i mieszać aż masy się połączą. Zdjąć z ognia i zostawić do ostygnięcia. Roztrzepać
jajko i wymieszać z masą.
Owoce ułożyć na cieście, zalać masą
czekoladową i piec około 18 minut w 160 stopniach. Wyjąć, zostawić do ostygnięcia. Włożyć na kilka godzin do lodówki. Posypać
cukrem pudrem.Smacznego!