Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka żytnia 3 szklanek
miód 0.75 szklanek
jajko 3 sztuk
cukier 0.5 szklanek
rum 3 łyżek stołowych
przyprawa do piernika 1 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
rodzynki 50 gramów
orzechy leśne 50 gramów
mąka pszenna 1 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:
Jajka zmiksować z
cukrem,
miodem i
rumem. Dodać
mąkę wymieszaną z przyprawą i proszkiem oraz szczyptą
soli. Dobrze wymieszać i wyrobić ciasto. Dodać wymoczone i oprószone
mąką pszenną rodzynki oraz posiekane
orzechy i wymieszać. Ciasto przełożyć do wąskiej, podłużnej formy, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok.60 minut w 180 stopniachUwagi:Piernik najlepiej smakuje kilka dni po upieczeniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: