2 i ½ szklanki mąkipół kostki masła2 jajka2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia2-3 łyżki cukru1 szklanka mleka2-3 łyżki miodu1 łyżka przyprawy do pierników1 łyżeczka cynamonugarść rodzynekszczypta soli50 g + 2 łyżki słupków migdałowych do posypania na wierzchuNagrzewamy piekarnik do 185 st, a jajka roztrzepujemy z mlekiem. Roztapiamy masło, dodajemy do niego miód i czekamy aż się rozpuści, a następnie mieszamy wszystko z mlekiem i jajkami. W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, przyprawami, solą i cukrem. Dla lepszego koloru można dodać trochę kakao. Wsypujemy rodzynki i słupki migdałowe. Płyny łączymy z mąką i dokładnie mieszamy. Ciastem wypełniamy foremki, wierzch posypujemy słupkami migdałowymi. Pieczemy 20-25 minut.Pierniki są aromatyczne, niezbyt słodkie więc można dodać na górę polewę czekoladową i posypać kruszonymi orzechami (ja już nie miałam dziś siły) 😀http://www.pinezka.pl/makutra-archiwum/1510-muffiny—urok-nieznanej-babeczki