Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ciasto francuskie 1 sztuk
jajka 4 sztuk
marchew 400 gramów
dymka 2 sztuk
mleko 300 mililitrówset
feta 200 gramów
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki według uznania
szynka 100 gramów
pomidory koktajlowe 8 sztukWykonanie:Ciasto rozmrozić.
Marchewkę wymyć i obrać, drobno pokroić, gotować 3 minuty w osolonej wodzie. Odsączyć, przestudzić.
Dymkę oczyścić, pokroić na kawałki.
Fetę pokroić w kostkę.
Mleko zmiksować z
jajkami, przyprawić
pieprzem i
gałką muszkatołową. Ciasto cienko rozwałkować , wyciąć z niego 8 krążków o średnicy 10 cm. Wypełnić nimi spód i brzegi natłuszczonych foremek do tarteletek. Na cieście ułożyć
marchewkę wymieszą z
dymką,
szynkę i
pomidorki, polać sosem jajecznym, posypać
feta i ewentualnie
natką. Piec przez 25 minut w temperaturze 200 stopni C.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: