ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegociasto francuskie 1 sztukjajka 4 sztukmarchew 400 gramówdymka 2 sztukmleko 300 mililitrówset feta 200 gramówgałka muszkatołowa według uznaniapieprz według uznanianatka pietruszki według uznaniaszynka 100 gramówpomidory koktajlowe 8 sztukWykonanie:Ciasto rozmrozić. Marchewkę wymyć i obrać, drobno pokroić, gotować 3 minuty w osolonej wodzie. Odsączyć, przestudzić. Dymkę oczyścić, pokroić na kawałki. Fetę pokroić w kostkę. Mleko zmiksować z jajkami, przyprawić pieprzem i gałką muszkatołową. Ciasto cienko rozwałkować , wyciąć z niego 8 krążków o średnicy 10 cm. Wypełnić nimi spód i brzegi natłuszczonych foremek do tarteletek. Na cieście ułożyć marchewkę wymieszą z dymką, szynkę i pomidorki, polać sosem jajecznym, posypać feta i ewentualnie natką. Piec przez 25 minut w temperaturze 200 stopni C.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: