Wykonanie
Dziś rozpoczyna się festiwal kuchni arabskiej na blogu Filozofia smaku . Postanowiłam wziąć w nim udział i już od kilku dni przeglądam różne przepisy i przygotowuję się do pichcenia, ponieważ zamierzam czynnie brać udział w tej akcji. Kuchnia arabska jest bardzo smaczna i niezwykle urozmaicona, charakteryzuje się bogactwem smaków i aromatów.Przepis na omlet z
fetą pochodzi z kuchni egipskiej i z pewnością zasmakuje wszystkim wielbicielom tego
sera.
Składniki:3
jajka2 łyżki
sera fetałyżka
mlekapieprzmało do smażenia
szczypiorek,
pomidor (opcjonalnie do przybrania)
Przygotowanie:
Jajka wbić do miseczki i roztrzepać. Do drugiej miseczki wkruszyć
ser feta i wyrobić go z
mlekiem. Na patelni rozgrzać
masło i wlać
jajko. Rozlać ja po patelni i smażyć aż brzegi się zetną, żadkie
jajko wlewać pod spód. Na środku omleta ułożyć
fetę, omleta złożyć na pół i natychmiast podawać przybranego
szczypiorkiem i z
pomidorem.
Smacznego!