ßßß Cookit - przepis na Sałatka z tuńczyka z oliwkami

Sałatka z tuńczyka z oliwkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
tuńczyk w sosie własnum 2 puszka
anchois 1 puszka
fasola czerwona 1 puszka
natka pietruszki 1 pęczek
cebula 1 sztuk
oliwki czarne (słoiczek)1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
sałata masłowa 1 sztuk
sok z cytryny według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Osączonego tuńczyka rozdrobnić widelcem. Osączone anchois (zbyt słone przepłukać) pokroić.. Opłukana, osączoną natkę grubo posiekać. Oczyszczoną cebulę pokroić w kosteczkę. Fasolkę i oliwki osączyć. Wszystkie składniki połączyć. Mieszając, doprawić do smaku pieprzem, sokiem z cytryny, oliwą i ewentualnie solą. Podawać na liściach sałaty.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10070/Salatka-z-tunczyka-z-oliwkami