Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
tuńczyk w sosie własnum 2 puszka
anchois 1 puszka
fasola czerwona 1 puszka
natka pietruszki 1 pęczek
cebula 1 sztuk
oliwki czarne (słoiczek)1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
sałata masłowa 1 sztuk
sok z cytryny według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Osączonego
tuńczyka rozdrobnić widelcem. Osączone
anchois (zbyt słone przepłukać) pokroić.. Opłukana, osączoną
natkę grubo posiekać. Oczyszczoną
cebulę pokroić w kosteczkę.
Fasolkę i
oliwki osączyć. Wszystkie składniki połączyć. Mieszając, doprawić do smaku
pieprzem,
sokiem z cytryny,
oliwą i ewentualnie
solą. Podawać na liściach
sałaty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: