ßßß
Patent na kurczaka bardzo się Wam spodobał, więc postanowiłam co jakiś czas dzielić się z Wami moimi patentami na przygotowanie prostych produktów, które często pojawiają się w mojej kuchni. Cytrynowa kasza nie jest żadną nowością, ale zdecydowanie stanowi jeden z moich ulubionych dodatków. Dzięki odrobinie składników, które zapewne większość z Was ma już w domu można podnieść ryż czy kaszę na zupełnie nowy poziom. Może się to okazać przydatne dla osób, które dbają o sylwetkę i często wcinają przysłowiowego kurczaka z suchym ryżem, albo dla tych, którzy na taki suchy ryż czy kaszę nie mają pomysłu. Ten odświeżający patent sprawdzi się w połączeniu z większością mięs i warzyw.► sucha kasza/ryż (u mnie pęczak) [2 szklanki]► oliwa z oliwek [10 g / 1 łyżka]► skórka z cytryny [skórka otarta z 1 średniej sztuki]► sok z cytryny [sok z połówki]► sól [1 łyżeczka]► suszona natka pietruszka [2 łyżki]1. Ugotować kaszę/ryż zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.2. Wymieszać wszystkie składniki sosu i dodać do jeszcze ciepłej kaszy/ryżu.