Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ciasto francuskie 1 sztuk
orzechy włoskie 2 łyżek stołowych
migdały 2 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
twarożek waniliowy 150 gramów
Cynamon 1 szczyptaWykonanie:Na suchej patelni zrumienić posiekane
orzechy oraz
migdały i wymieszać z
twarożkiem,
miodem oraz
cynamonem (trochę
migdałów odłożyć do dekoracji).Rozmrożone ciasto zwinąć w kulkę i rozwałkować na cienki okrągły placek. Okrąg podzielić na 8 części, krojąc jak tort. Na szerszą część każdego kawałka nałożyć po łyżce kremu
orzechowego. Ciasto zrolować, zaczynając od szerszych brzegów. Brzegi ciasta dokładnie zlepić i wygiąć w kształt rogalików. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i posmarować rozkłóconym
jajkiem oraz posypać resztą posiekanych
migdałów. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: