ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegociasto francuskie 1 sztukorzechy włoskie 2 łyżek stołowychmigdały 2 łyżek stołowychmiód 1 łyżek stołowychjajka 1 sztuktwarożek waniliowy 150 gramówCynamon 1 szczyptaWykonanie:Na suchej patelni zrumienić posiekane orzechy oraz migdały i wymieszać z twarożkiem, miodem oraz cynamonem (trochę migdałów odłożyć do dekoracji).Rozmrożone ciasto zwinąć w kulkę i rozwałkować na cienki okrągły placek. Okrąg podzielić na 8 części, krojąc jak tort. Na szerszą część każdego kawałka nałożyć po łyżce kremu orzechowego. Ciasto zrolować, zaczynając od szerszych brzegów. Brzegi ciasta dokładnie zlepić i wygiąć w kształt rogalików. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i posmarować rozkłóconym jajkiem oraz posypać resztą posiekanych migdałów. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: