ßßß Cookit - przepis na Rogaliki z ciasta francuskiego

Rogaliki z ciasta francuskiego

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ciasto francuskie 1 sztuk
orzechy włoskie 2 łyżek stołowych
migdały 2 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
twarożek waniliowy 150 gramów
Cynamon 1 szczypta
Wykonanie:
Na suchej patelni zrumienić posiekane orzechy oraz migdały i wymieszać z twarożkiem, miodem oraz cynamonem (trochę migdałów odłożyć do dekoracji).
Rozmrożone ciasto zwinąć w kulkę i rozwałkować na cienki okrągły placek. Okrąg podzielić na 8 części, krojąc jak tort. Na szerszą część każdego kawałka nałożyć po łyżce kremu orzechowego. Ciasto zrolować, zaczynając od szerszych brzegów. Brzegi ciasta dokładnie zlepić i wygiąć w kształt rogalików. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i posmarować rozkłóconym jajkiem oraz posypać resztą posiekanych migdałów. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Francuska
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11423/Rogaliki-z-ciasta-francuskiego