ßßß
Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego6 łyżek serka waniliowego w wiaderku6 łyżeczek cukru1 jajko
Ciasto wyjąć z opakowania i nie wyrzucać papieru, w które było zawinięte. Wyłożymy nim brytfankęDzielimy ciasto na 6 kwadratów. Najlepiej jest najpierw złożyć ciasto delikatnie wzdłuż na pół, żeby zaznaczyć sobie środek i radełkiem lub nożem przeciąć. Następnie, wszerz, podzielić na trzy - powstanie 6 kwadratów:)
Na każdy kwadrat wyłożyć po 1 łyżce serka waniliowego i rozsmarować
Składać kwadraty w rogaliki, a następnie złączyć je jak uszka do barszczu
Każdy rogalik posmarować roztrzepanym jajkiem...
... i posłodzić 1 łyżeczką cukru
Nagrzać piekarnik na 180 stopni C i piec uszka 18 minut na złoty kolor
Po upieczeniu delikatnie zdjąć, ponieważ są miękkie od spodu przez ser. Lepiej się je małym widelczykiem deserowym, bo są za miękkie, żeby jeść trzymając w ręku:)
Smacznego!:)