Wykonanie
Francuskie, bo z
ciasta francuskiego, które tak bardzo uwielbiam!:)Bardzo szybkie w wykonaniu. Robi się tak szybko, jak szybko się zjada:)Z wierzchu są chrupkie, a w środku miękkie - fajne uczucie jak się ugryzie:)

Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego6 łyżek
serka waniliowego w wiaderku6 łyżeczek
cukru1
jajko
Ciasto wyjąć z opakowania i nie wyrzucać papieru, w które było zawinięte. Wyłożymy nim brytfankęDzielimy ciasto na 6 kwadratów. Najlepiej jest najpierw złożyć ciasto delikatnie wzdłuż na pół, żeby zaznaczyć sobie środek i radełkiem lub nożem przeciąć. Następnie, wszerz, podzielić na trzy - powstanie 6 kwadratów:)

Na każdy kwadrat wyłożyć po 1 łyżce
serka waniliowego i rozsmarować

Składać kwadraty w rogaliki, a następnie złączyć je jak uszka do barszczu


Każdy rogalik posmarować roztrzepanym
jajkiem...

... i posłodzić 1 łyżeczką
cukru
Nagrzać piekarnik na 180 stopni C i piec uszka 18 minut na złoty kolor

Po upieczeniu delikatnie zdjąć, ponieważ są miękkie od
spodu przez
ser. Lepiej się je małym widelczykiem deserowym, bo są za miękkie, żeby jeść trzymając w ręku:)

Smacznego!:)