Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wątróbka 800 gramów
cebula według uznania
bakłażan według uznania
cukinia według uznania
pomidor 2 sztuk
oliwki 10 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
oliwa 3 łyżek stołowychWykonanie:
Mięso wypłukać pod zimną
wodą, ostrożnie oczyścić z błon i żył. Pokroić
wątróbkę na kawałki, grillować około 5 minut, przyprawić. Można dodać do tego warzywa takie jak:
cukinię,
cebulę,
bakłażan,
pomidory (koktajlowe albo zwykłe) podsmażyć wszystkie warzywa razem i dodać do grillowanej
wątróbki , podsmażyć jeszcze wszystko razem około 5 minut, przyprawić. Na koniec dodać
oliwki. Podawać można na dwa sposoby w sosie i
oliwkami grillowanymi lub z warzywami.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: