ßßß Cookit - przepis na Grillowana wątróbka

Grillowana wątróbka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
wątróbka 800 gramów
cebula według uznania
bakłażan według uznania
cukinia według uznania
pomidor 2 sztuk
oliwki 10 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
oliwa 3 łyżek stołowych
Wykonanie:
Mięso wypłukać pod zimną wodą, ostrożnie oczyścić z błon i żył. Pokroić wątróbkę na kawałki, grillować około 5 minut, przyprawić. Można dodać do tego warzywa takie jak: cukinię, cebulę, bakłażan, pomidory (koktajlowe albo zwykłe) podsmażyć wszystkie warzywa razem i dodać do grillowanej wątróbki , podsmażyć jeszcze wszystko razem około 5 minut, przyprawić. Na koniec dodać oliwki. Podawać można na dwa sposoby w sosie i oliwkami grillowanymi lub z warzywami.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7051/Grillowana-watrobka