ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotleciki jagnięce z kostką 12 sztukpapryka żółta 1 sztukbakłażan 1 sztukcukinia 1 sztukpomidor 1 sztukoliwa 3 łyżek stołowychlistki bazylii według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyty, osuszony bakłażan pokroić w plastry i oprószyć solą. Oczyszczona cukinie pokroić w plastry. Oczyszczona paprykę pokroić w ćwiartki. Warzywa oprószyć pieprzem, skropić oliwą i upiec na ruszcie.Opłukane kotlety osuszyć, oczyścić, zostawiając warstwę tłuszczu. Z końcówek kości zeskrobać mięso i błony. Lekko zbić tłuczkiem i wyrównać. Oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować oliwą. Piec na mocno rozgrzanym grillu 4 minuty z każdej strony tak, aby mięso pozostało w środku lekko różowe.Kotleciki ustawić kostkami do góry. podawać z pieczonymi warzywami i świeżym pomidorem, pokrojonym w ćwiartki, posypanym listkami bazylii.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia TureckaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: