ßßß


Już kiedyś wspominałam że lubię bakłażana i wszystkie inne wrzywa też lubię więc wymyśliłam sobie taką zapiekankę. Może to nie jest zupełnie mój autorski przepis ale nie wzorowałam na żadnym konkretnym.Składniki1 bakłażan1 cukinia1 pomidorpo ćwiartce papryki żółtej i czerwonej1 mozarella lightplaster żółtego sera5 łyżek przecieru pomidorowegosól, pieprzzioła prownsalskie, bazyliaoliwa, krem balsamicznyWykonanieBakłażana pokroić w plastry posolić odstawić na pół godzinki po tym czasie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Ponownie posolić, popieprzyć, posmarować oliwą oraz kremem balsamicznym, zgrilować na patelni. Pozostałe wrzywa oraz mozarellę pokroić na plastry. Składniki układać w formie wysmarowanej oliwą, polać przecierem pomidorowym oraz ziołami. Polać przecierem pomidorowym (ten przecier to było pójście na łatwiznę, powinien być sos pomidorowy z pomidorów z puszki z cebulką, czosnkiem i ziołami) i ułożyć ser. Zapiekać w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach około 40 minut.