ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1 szklanekmasło 100 gramówjajka 5 sztuksól 1 szczyptacukier puder według uznaniaserek homogenizowany waniliowy 400 gramówjagody 200 gramówWykonanie:Szklankę wody zagotować z masłem i szczypta soli. Na wrzątek wsypać przesiana mąkę i utrzeć ciasto. Zdjąć z ognia, ostudzić 8i zmiksować, dodając po jednym jajku. Na blachę, wyścielona papierem do pieczenia, wyciskać szprycką porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, ostudzić.Rozetrzeć serek z oczyszczonymi, osuszonymi jagodami. Przed podaniem ptysie przekroić i napełnić kremem oraz posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: