ßßß Cookit - przepis na Ptysie jagodowe

Ptysie jagodowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
masło 100 gramów
jajka 5 sztuk
sól 1 szczypta
cukier puder według uznania
serek homogenizowany waniliowy 400 gramów
jagody 200 gramów
Wykonanie:
Szklankę wody zagotować z masłem i szczypta soli. Na wrzątek wsypać przesiana mąkę i utrzeć ciasto. Zdjąć z ognia, ostudzić 8i zmiksować, dodając po jednym jajku. Na blachę, wyścielona papierem do pieczenia, wyciskać szprycką porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, ostudzić.
Rozetrzeć serek z oczyszczonymi, osuszonymi jagodami. Przed podaniem ptysie przekroić i napełnić kremem oraz posypać cukrem pudrem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10903/Ptysie-jagodowe