Wykonanie

Zbliżają się Walentynki,
pora zatem na coś związanego z tematem. Idealne na śniadanie trochę inne naleśniki, bo w kształcie
serc.Źródło: BiteDelite .Składniki na 20-25 sztuk:1 szklanka
mąki1 szklanka
mleka1
jajko1/2 łyżki
cukru pudruszczypta
soli1 łyżka rozpuszczonego
masłaWszystkie składniki zmiksować do uzyskania gładkiej masy bez grudek. Przelać do plastikowej butelki z wąską końcówką.Patelnię z nieprzywierającą powłoką rozgrzać na średnim ogniu. Następnie wyciskać ciasto "rysując" kształt
serca i wypełniając je wzorami wedle fantazji. Smażyć z obu stron na złoty kolor.Zaraz po usmażeniu
serca są giętkie, jak normalne naleśniki, ale gdy poleżą jakiś czas bez przykrycia, stwardnieją i staną się ciekawą chrupiącą przekąską.Życzę smacznego!



