Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegośrednie
bakłażany 2 sztuk
sól według uznania
oliwa z oliwek 1/2 szklanek
pomidory 4 sztuk
czarne oliwki 1 szklanek
mortadela 100 gramów
oregano 1/2 łyżek deserowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
pieprz,
mąka według uznaniaWykonanie:
Bakłażany umyj i pokrój w plasterki.
Posól i pozostaw aż zmiękną. Następnie odsącz. Każdy plasterek oprósz
mąką i smaż na patelni z obu stron. Wymieszaj z
pomidorami oliwkami i pokrojoną
mortadelą. Przypraw do smaku.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: