ßßß Cookit - przepis na Sałatka włoska

Sałatka włoska

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
średnie bakłażany 2 sztuk
sól według uznania
oliwa z oliwek 1/2 szklanek
pomidory 4 sztuk
czarne oliwki 1 szklanek
mortadela 100 gramów
oregano 1/2 łyżek deserowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
pieprz, mąka według uznania
Wykonanie:
Bakłażany umyj i pokrój w plasterki. Posól i pozostaw aż zmiękną. Następnie odsącz. Każdy plasterek oprósz mąką i smaż na patelni z obu stron. Wymieszaj z pomidorami oliwkami i pokrojoną mortadelą. Przypraw do smaku.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5746/Salatka-wloska