Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosielawa 4 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
masło 2 łyżek stołowych
skórka z cytryny - otarta 1 łyżek deserowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
natka piertruszki 1 łyżek stołowych
masło sklarowane według uznaniaWykonanie:Sprawione, umyte, osuszone
ryby oprószyć
sola oraz
pieprzem, skropić
sokiem z cytryny, włożyć do rynienki, przykryć i na 60 minut wstawić do lodówki.
Masło cytrynowe: w rondelku roztopić
masło, wymieszać ze
skórka z cytryny,
sokiem z cytryny, rozdrobnionym
czosnkiem i posiekaną
natka. Wstawić do zamrażalnika.Wyjęte z lodówki
ryby zawinąć w wysmarowaną sklarowanym
masłem folię aluminiową i piec 20 minut w 180 stopniach. Ostatnie 5 minut dopiekać odwinięte z folii. Przełożyć je na ogrzane talerze, na każdej położyć 2-3 wiórki
masła cytrynowego. Podawać z frytkami, surówka z
sałaty lodowej,
pomidorów, małosolnych
ogórków i
szczypioru.Uwagi:Sielawę można zastąpić
pstrągiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: