ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosielawa 4 sztuksok z cytryny 1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniamasło 2 łyżek stołowychskórka z cytryny - otarta 1 łyżek deserowychsok z cytryny 1 łyżek stołowychczosnek 1 ząbkinatka piertruszki 1 łyżek stołowychmasło sklarowane według uznaniaWykonanie:Sprawione, umyte, osuszone ryby oprószyć sola oraz pieprzem, skropić sokiem z cytryny, włożyć do rynienki, przykryć i na 60 minut wstawić do lodówki.Masło cytrynowe: w rondelku roztopić masło, wymieszać ze skórka z cytryny, sokiem z cytryny, rozdrobnionym czosnkiem i posiekaną natka. Wstawić do zamrażalnika.Wyjęte z lodówki ryby zawinąć w wysmarowaną sklarowanym masłem folię aluminiową i piec 20 minut w 180 stopniach. Ostatnie 5 minut dopiekać odwinięte z folii. Przełożyć je na ogrzane talerze, na każdej położyć 2-3 wiórki masła cytrynowego. Podawać z frytkami, surówka z sałaty lodowej, pomidorów, małosolnych ogórków i szczypioru.Uwagi:Sielawę można zastąpić pstrągiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: