ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość CzegoBudyń malinowy 1 sztukmleko 0,5 litrówmasło 4 łyżek stołowychsos malinowy 2 łyżek stołowychkrakersy 400 gramówcukier puder 0,5 szklanekwoda 0,25 szklaneksok z cytryny 1 łyżek stołowychskórka z cytryny - otarta 1 łyżek deserowychWykonanie:Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem masła i soku. Dno prostokątnej formy wyłożyć krakersami i rozsmarować na nich połowę ciepłego budyniu. Na wierzchu znów ułożyć krakersy, potem znów budyń, a na końcu krakersy.Lukier: podgrzać wodę z cukrem pudrem oraz sokiem z cytryny i skórka cytrynową, mieszając, aż cukier się rozpuści.Lukrem polać ciasto i ostudzić. Podawać z malinami, jagodami lub kiwi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: