Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
cukier 1 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
margaryna 1 kostek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
jajka 4 sztuk
owoce sezonowe według uznaniatłuszcz według uznania
bułka tarta według uznania
cukier puder według uznaniaWykonanie:Ubić pianę z
białek.Dodać do
cukru,
żółtek mąki przesianej z proszkiem na końcu wlać roztopioną i ostudzoną
margarynę.Wlać do formy posmarowanej tłuszczem i wysypanej
bułką tartą.Na wierzchu ułożyć
owoce w tym przypadku pokrojone w cienkie plasterki
jabłka.Piec 40 minut.Gotowe posypać
cukrem pudrem.Uwagi:Wyśmienicie smakuje z
gruszkami,
truskawkami czereśniami i
wiśniami.Autor: agnesj77Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: