ßßß Cookit - przepis na Pieczeń cielęca

Pieczeń cielęca

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
szynka cielęca 1 kilogramów
wino białe wytrawne 0,5 szklanek
sok z cytryny 1 sztuk
skórka otarta z cytryny 1 łyżek deserowych
estragon 1 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
olej 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
przyprawa jarzynowa według uznania
cukier według uznania
sól według uznania
pieprz biały według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso wygnieść dłonią. Oczyszczony, rozdrobniony czosnek utrzeć z estragonem, skórką i sokiem z cytryny, cukrem, olejem, winem, przyprawą jarzynową i pieprzem. Tak przygotowaną pastą natrzeć mięso, zawinąć w folię i wstawić na 4 godziny do lodówki, po czym, nie wycierając mięsa z marynaty, posolić, oprószyć wiórkami masła i piec w naczyniu żaroodpornym ok. 60 minut w 170 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Komentarze:
Autor: misia
Data: 2009-04-05
ludzie to jest PYSZNE
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6092/Pieczen-cieleca