Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
szynka cielęca 1 kilogramów
wino białe wytrawne 0,5 szklanek
sok z cytryny 1 sztukskórka otarta z
cytryny 1 łyżek deserowych
estragon 1 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
olej 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
przyprawa jarzynowa według uznania
cukier według uznania
sól według uznania
pieprz biały według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso wygnieść dłonią. Oczyszczony, rozdrobniony
czosnek utrzeć z
estragonem, skórką i
sokiem z cytryny,
cukrem,
olejem,
winem, przyprawą jarzynową i
pieprzem. Tak przygotowaną pastą natrzeć
mięso, zawinąć w folię i wstawić na 4 godziny do lodówki, po czym, nie wycierając
mięsa z marynaty, posolić, oprószyć wiórkami
masła i piec w naczyniu żaroodpornym ok. 60 minut w 170 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: misiaData: 2009-04-05ludzie to jest PYSZNEDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: