ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojabłka kwasne 3 sztukseler średni 1 sztukorzechy włoskie 50 gramówpomarańcza 1 sztuksałata masłowa 1 sztukpierś kurczaka upieczona i pokrojona 1 sztukwino deserowe 50 mililitrówmajonez 150 mililitrówsok z cytryny 0,5 sztukcukier 1 szczyptasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone jabłka pokroić w kostkę i skropić połową soku z cytryny. Oczyszczony seler zblanszować w całości, pokroić w słupki i skropić resztą soku. Umytą, osuszoną sałatę porwać na małe kawałki. Oczyszczoną pomarańczę podzielić na cząstki. Grubo posiekane orzechy uprażyć.Jabłka, seler, orzechy i mięso wymieszać, dodać wino i majonez, mieszając przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać na sałacie, udekorowane pomarańczą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: