Ze wstydem muszę poznać, że sałatkę tę jadłam po raz pierwszy podczas wakacji w Hiszpanii. Nie wiem dlaczego wcześniej nie trafiłam na przepis. Jest rewelacyjna, zwłaszcza, że od dłuższego czasu jestem wielbicielką ... selera naciowego. W restauracjach podawana jest dodatkowo z oliwkami lub czerwonym winogronem, jednak ja wolę wersję podstawową (+ dodatkowo pierś z kurczaka - w oryginale nie ma) i taką przygotowałam :)Składniki:pęczek selera naciowegogarść orzechów włoskich1 winnejabłkopół piersi z kurczakamajonezew.sól, pieprz do smakuWykonanie:Pierś kurcza ka ugotować na kostce rosołowej. Ostudzić, pokroić w dużą kostkę podobnie jak pozostałe składniki sałatki. Wszystko wymieszać z majonezem, doprawić - jeśli jest potrzeba solą do smaku.Schłodzić w lodówce kilka godzin, żeby smaki dokładnie się połączyły.