ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoseler 1 sztukseler naciowy 3 łodygasok z cytryny 1 sztukjabłka 3 sztukorzechy wloskie 100 gramówrodzynki 3 łyżek stołowychmajonez 0,5 szklanekśmietana 3 łyżek stołowychcukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Obrany seler obgotować w osolonym wrzątku. Ostudzony pokroić w zapałkę i skropić polowa soku z cytryny. Oczyszczone łodygi selera pokroić w plasterki. Umyte jabłka pokroić w kostkę, usuwając gniazda nasienne i skropić reszta soku z cytryny. Na suchej patelni uprażyć orzechy i ostudzić. Składniki ułożyć w salaterce. Wymieszać majonez ze śmietana, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Sosem majonezowym polać sałatkę i przemieszać. Odstawić na 30 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoseler 1 sztukseler naciowy 3 łodygasok z cytryny 1 sztukjabłka 3 sztukorzechy wloskie 100 gramówrodzynki 3 łyżek stołowychmajonez 0,5 szklanekśmietana 3 łyżek stołowychcukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Obrany seler obgotować w osolonym wrzątku. Ostudzony pokroić w zapałkę i skropić polowa soku z cytryny. Oczyszczone łodygi selera pokroić w plasterki. Umyte jabłka pokroić w kostkę, usuwając gniazda nasienne i skropić reszta soku z cytryny. Na suchej patelni uprażyć orzechy i ostudzić. Składniki ułożyć w salaterce. Wymieszać majonez ze śmietana, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Sosem majonezowym polać sałatkę i przemieszać. Odstawić na 30 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: