Wykonanie
« Powrót  
Golonka
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
liść laurowy 2 sztuk
ziele angielskie 5 sztuk
piwo 0,5 szklanek
smalec 3 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
włoszczyzna bez
kapusty 500 gramów
golonki 4 sztuk
bulion warzywny 3 kostekWykonanie:Oczyszczone warzywa pokroić w słupki.
Golonki zrumienić na
smalcu, posmarować koncentratem i skropić
piwem, podsmażyć i przełożyć do garnka. dodać kostki
bulionowe, warzywa i
przyprawy. Zalać gorącą
wodą, tak aby całość była przykryta. Dusić ok. 2 godziny, do miękkości.Podawać z
kwaszoną kapustą lub
sałatką ziemniaczaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: