ßßß Cookit - przepis na Golonka

Golonka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Golonka
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
liść laurowy 2 sztuk
ziele angielskie 5 sztuk
piwo 0,5 szklanek
smalec 3 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
włoszczyzna bez kapusty 500 gramów
golonki 4 sztuk
bulion warzywny 3 kostek
Wykonanie:
Oczyszczone warzywa pokroić w słupki.Golonki zrumienić na smalcu, posmarować koncentratem i skropić piwem, podsmażyć i przełożyć do garnka. dodać kostki bulionowe, warzywa i przyprawy. Zalać gorącą wodą, tak aby całość była przykryta. Dusić ok. 2 godziny, do miękkości.
Podawać z kwaszoną kapustą lub sałatką ziemniaczaną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4492/Golonka