Wykonanie
« Prosta babka cytrynowaZaproszenie do akcji ... »Jeszcze wigilijna ;)

dla 6-8 osob:100-150 g suszonych grzybow1 porcja
wloszczyzny (bez
kapusty)
cebulalisc laurowy2 ziarenka
ziela angielskiegomaggipieprzsol
Grzyby dokladnie wyplukac, zalac dwoma szklankami
wody i moczyc przez co najmniej godzine.
Wloszczyzne oczyscic, umyc, grubo pokroic i wlozyc do garnka. Zalac 5 szklankami
wody, dolozyc wymoczone
grzyby, wraz z
woda, w ktorej sie moczyly,
cebule,
lisc laurowy i
ziele angielskie. Gotowac, az warzywa i
grzyby beda miekkie. Nastepnie przecedzic. Ostudzone
grzyby posiekac w paski. Do zupy dolozyc warzywa (bez
cebuli), przyprawic do smaku
sola,
pieprzem i
maggi w plynie.Przepis z: "Poradnik domowy" nr 12/2012Przepis dodaje do akcji:niedziela, 12 stycznia 2014, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »