ßßß
dla 6-8 osob:100-150 g suszonych grzybow1 porcja wloszczyzny (bez kapusty)cebulalisc laurowy2 ziarenka ziela angielskiegomaggipieprzsolGrzyby dokladnie wyplukac, zalac dwoma szklankami wody i moczyc przez co najmniej godzine. Wloszczyzne oczyscic, umyc, grubo pokroic i wlozyc do garnka. Zalac 5 szklankami wody, dolozyc wymoczone grzyby, wraz z woda, w ktorej sie moczyly, cebule, lisc laurowy i ziele angielskie. Gotowac, az warzywa i grzyby beda miekkie. Nastepnie przecedzic. Ostudzone grzyby posiekac w paski. Do zupy dolozyc warzywa (bez cebuli), przyprawic do smaku sola, pieprzem i maggi w plynie.Przepis z: "Poradnik domowy" nr 12/2012Przepis dodaje do akcji:niedziela, 12 stycznia 2014, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »