ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegofigi grubo pokrojone 0,5 szklanekśliwki grubo pokrojone 0,5 szklanekmorele grubo pokrojone 0,5 szklanekorzechy włoskie grubo pokrojone 0,5 szklanekpłatki owsiane błyskawiczne 2 szklanekmąka pszenna 0,5 szklanekmąka razowa 0,5 szklaneksok z pomarańczy niesłodzony 1 szklanekmiód 0,5 sztukbiałka 2 sztuksoda oczyszczona 1 łyżek deserowychproszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowychsól 0,5 łyżek deserowychCynamon 1 łyżek deserowychWykonanie:W misce wymieszać bakalie z sokiem pomarańczowym i miodem oraz białkami i odstawić na 1h do napęcznienia.W drugiej misce wymieszać wszystkie sypkie składniki ciasta. Połączyć zawartość obu misek, dobrze wymieszać i przełożyć masę do natłuszczonej dużej tortownicy. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach na złoty kolor. pozostawić w formie do całkowitego ostudzenia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: KaroData: 2010-10-16Mimo, ze przepis wygladal dziwnie staralam sie zrobic zgodnie z nim (tylko bakalie mialam ciut inne). Wyszlo dosc smaczne, choc specyficzne. Nalezy sie nastawiac raczej na super zdrowa slodka przekaske (platki i suszone owoce sa przeciez przebogate w blonnik) niz typowe ciasto. Ze zmian to bym dala mniej soli o ile w ogole i jakiegos swiezego owoca - kilka sliwek/jablko dla nadania swiezosci (choc wtedy ciasto nie moze dlugo lezec a tak pewnie moze dlugo).Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: