Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
figi grubo pokrojone 0,5 szklanek
śliwki grubo pokrojone 0,5 szklanek
morele grubo pokrojone 0,5 szklanek
orzechy włoskie grubo pokrojone 0,5 szklanek
płatki owsiane błyskawiczne 2 szklanek
mąka pszenna 0,5 szklanek
mąka razowa 0,5 szklaneksok z
pomarańczy niesłodzony 1 szklanek
miód 0,5 sztuk
białka 2 sztuk
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
sól 0,5 łyżek deserowych
Cynamon 1 łyżek deserowychWykonanie:W misce wymieszać
bakalie z
sokiem pomarańczowym i
miodem oraz
białkami i odstawić na 1h do napęcznienia.W drugiej misce wymieszać wszystkie sypkie składniki ciasta. Połączyć zawartość obu misek, dobrze wymieszać i przełożyć masę do natłuszczonej dużej tortownicy. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach na złoty kolor. pozostawić w formie do całkowitego ostudzenia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: KaroData: 2010-10-16Mimo, ze przepis wygladal dziwnie staralam sie zrobic zgodnie z nim (tylko
bakalie mialam ciut inne). Wyszlo dosc smaczne, choc specyficzne. Nalezy sie nastawiac raczej na super zdrowa slodka przekaske (
platki i
suszone owoce sa przeciez przebogate w blonnik) niz typowe ciasto. Ze zmian to bym dala mniej
soli o ile w ogole i jakiegos swiezego
owoca - kilka sliwek/jablko dla nadania swiezosci (choc wtedy ciasto nie
moze dlugo lezec a tak pewnie
moze dlugo).Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: