Wykonanie

Dyniowo -
jabłkowo -
cynamonowe wegańskie gofry owsiane. Podane z
morelami,
śliwkami i
brzoskwiniąPrzepis:- 5 łyżek
płatków owsianych*- 2 łyżki
mąki owsianej*- szczypta
sody- 3 łyżki pueere z dyni-
jabłko starte na drobnych oczkach- łyżeczka
cynamonu- 1/2 szkl
mleka roślinnego ( u mnie domowe z
orzechów włoskich)- łyżeczka
mioduPłatki wymieszać z
cynamonem , zalać
mlekiem i odstawić na noc do wchłonięcia. Rano dodać pozostałe składniki i dokładnie ze sobą wszystko wymieszać , do powstania jednolitej konsystencji.Piec gofry w dobrze !!! nagrzanej i natłuszczonej gofrownicy przez ok 10 minut . Smacznego !* u mnie oczywiście bezglutenoweNie sądziłam że moja gofrownica jest gotowa na takie rewolucje . A jednak , wyszły mega chrupiące i najlepsze jakie dotąd robiłam . Szykujcie się na kolejne wegańskie pyszności z gofrownicy ! ;DI tak trochę zbliżyłam się w tym śniadaniu do nadchodzącej jesieni, choć za oknem jeszcze lato , ale ja lubię takie połączenia smakowe , więc wcale mi to nie przeszkadza . Za to dodatki jeszcze letnie ;DA dziś kierunek Katowice i spotkanie w Galerii Katowickiej z jedną z bloggerek , ale z jaką , to już się jutro dowiecie, przytrzymam was trochę w niepewności ;D