ßßß Cookit - przepis na 302. Jesień w gofrach poczułam ...

302. Jesień w gofrach poczułam ...

nazwa

Wykonanie

Dyniowo - jabłkowo - cynamonowe wegańskie gofry owsiane. Podane z morelami, śliwkami i brzoskwinią
Przepis:
- 5 łyżek płatków owsianych*
- 2 łyżki mąki owsianej*
- szczypta sody
- 3 łyżki pueere z dyni
- jabłko starte na drobnych oczkach
- łyżeczka cynamonu
- 1/2 szkl mleka roślinnego ( u mnie domowe z orzechów włoskich)
- łyżeczka miodu
Płatki wymieszać z cynamonem , zalać mlekiem i odstawić na noc do wchłonięcia. Rano dodać pozostałe składniki i dokładnie ze sobą wszystko wymieszać , do powstania jednolitej konsystencji.
Piec gofry w dobrze !!! nagrzanej i natłuszczonej gofrownicy przez ok 10 minut . Smacznego !
* u mnie oczywiście bezglutenowe
Nie sądziłam że moja gofrownica jest gotowa na takie rewolucje . A jednak , wyszły mega chrupiące i najlepsze jakie dotąd robiłam . Szykujcie się na kolejne wegańskie pyszności z gofrownicy ! ;D
I tak trochę zbliżyłam się w tym śniadaniu do nadchodzącej jesieni, choć za oknem jeszcze lato , ale ja lubię takie połączenia smakowe , więc wcale mi to nie przeszkadza . Za to dodatki jeszcze letnie ;D
A dziś kierunek Katowice i spotkanie w Galerii Katowickiej z jedną z bloggerek , ale z jaką , to już się jutro dowiecie, przytrzymam was trochę w niepewności ;D
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/08/302-jesien-w-gofrach-poczuam.html