Wykonanie
            Owsianka. Coraz więcej osób powraca do tego znienawidzonego śniadania z lat dziecinnych. Nigdy nie przepadałam za nią aż do momentu, kiedy przeprowadziłam się do Irlandii. Tutaj znaczna większość moich znajomych z pracy zaczyna dzień właśnie od owsianki. I teraz rozumiem dlaczego! Można dodać 
owoce i zrobić ją w wersji bardziej słodkiej, można również dodać 
sól i będzie w wersji bardzo tradycyjnej. Są i tacy, którzy dodają do niej 
whiskey.... ale to już chyba ekstremalne rozwiązanie...:-)Nie da się ukryć, że jest bardzo zdrowa. Dostarcza energii na cały poranek.

Moja dzisiejsza wersja:3 łyżki 
płatków owsianych6 łyżek 
wody (lub 
mleka, ale ja zdecydowanie wolę je na wodzie)2 
brzoskwinie pokrojone w kostkę1 
orzech włoski pokruszony1 łyżeczka 
mioduPłatki zalewamy 
wodą i wstawiamy na 2,5 minuty do mikrofalówki (można normalnie ją gotować, ale wybaczcie, rano każda minuta jest cenna). Jeśli po tym czasie będzie za gęsta, dodajemy odrobinę gorącej 
wody. Na wierzchu kładziemy 
brzoskwinie, posypujemy kawałkami 
orzecha i polewamy 
miodem.Smacznego!