ßßß Cookit - przepis na Ciasto bakaliowe szwedzkie

Ciasto bakaliowe szwedzkie

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka pszenna 500 gramów
cukier 380 gramów
jajka 4 sztuk
margaryna 200 gramów
serek homogenizowany 130 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
bakalie 150 gramów
Wykonanie:
Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodać twarożek, żółtka, śmietanę, białka ubite na pianę oraz mąkę z proszkiem do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszać. pod koniec dodać bakalie, wyłożyć do foremek posmarowanych masłem. wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 45 minut w temp. 190c.
Autor: neta_1904
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7483/Ciasto-bakaliowe-szwedzkie