ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegożółtka 2 sztukmusztarda 2 łyżek stołowycholej sojowy 1 szklanekszpinak 2 łyżek stołowychszczypiorek 2 łyżek stołowychczosnek 1 ząbkisok z cytryny według uznaniasól według uznaniacukier według uznaniaWykonanie:Żółtka ugotowane na twardo przetrzeć przez sito. Czosnek posiekać i zetrzeć na miazgę z sola, a następnie wymieszać z musztardą, gotowymi żółtkami i surowym żółtkiem: rozetrzeć, a następnie ubijając trzepaczką wlewać olej. Sos wymieszać ze szpinakiem (uprzednio ugotowane z dodatkiem 3 łyżek mleka) posypać szczypiorkiem . Przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Podawać do mięs na zimnoAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: