Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
żółtka 2 sztuk
musztarda 2 łyżek stołowych
olej sojowy 1 szklanek
szpinak 2 łyżek stołowych
szczypiorek 2 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
sok z cytryny według uznania
sól według uznania
cukier według uznaniaWykonanie:
Żółtka ugotowane na twardo przetrzeć przez sito.
Czosnek posiekać i zetrzeć na miazgę z
sola, a następnie wymieszać z
musztardą, gotowymi
żółtkami i
surowym żółtkiem: rozetrzeć, a następnie ubijając trzepaczką wlewać
olej. Sos wymieszać ze
szpinakiem (uprzednio ugotowane z dodatkiem 3 łyżek
mleka) posypać
szczypiorkiem . Przyprawić do smaku
solą,
cukrem i
sokiem z cytryny. Podawać do
mięs na zimnoAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: