ßßß Cookit - przepis na Sos zielony

Sos zielony

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
żółtka 2 sztuk
musztarda 2 łyżek stołowych
olej sojowy 1 szklanek
szpinak 2 łyżek stołowych
szczypiorek 2 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
sok z cytryny według uznania
sól według uznania
cukier według uznania
Wykonanie:
Żółtka ugotowane na twardo przetrzeć przez sito. Czosnek posiekać i zetrzeć na miazgę z sola, a następnie wymieszać z musztardą, gotowymi żółtkami i surowym żółtkiem: rozetrzeć, a następnie ubijając trzepaczką wlewać olej. Sos wymieszać ze szpinakiem (uprzednio ugotowane z dodatkiem 3 łyżek mleka) posypać szczypiorkiem . Przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Podawać do mięs na zimno
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6391/Sos-zielony