Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kawior 20 gramów
oliwa 3 łyżek stołowych
żółtko 2 sztuk
sok z cytryny według uznania
sól według uznania
cukier według uznania
szczypiorek według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo
żółtko przetrzeć przez sito, a następnie utrzeć z
surowym żółtkiem. Po uzyskaniu jednolitej masy ucierać i dodawać po trochu
oliwę i
sok z cytryny.
Gesty sos wymieszać z
kawiorem posiekanym
szczypiorkiem. Przyprawić do smaku
solą i szczyptą
cukru. Podawać do
mięs , ryb i jaj.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: