Wykonanie

Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Brak głosów0

0kwestiasmakuMini burgery z
łososiaDo przygotowania burgerów można użyć patelni teflonowej lub tradycyjnej patelni grillowej z wgłębieniami.Składniki4 porcje600 g surowego
łososiapół pęczka
natki pietruszki2 łyżki
oliwy extra1 łyżka
soku z cytryny1
żółtkoopcjonalnie -
szczypiorekPrzygotowanie
Łososia umyć, odciąć skórkę, ponownie opłukać i osuszyć. Sprawdzić czy nie ma ości, drobno posiekać na desce razem z
natką pietruszki, doprawić
solą,
pieprzem,
oliwą i
sokiem z cytryny, dodać
żółtko oraz posiekany
szczypiorek jeśli go używamy, wszystko razem wymieszać. Uformować 8 mini burgerów i obtoczyć w
oliwie.Smażyć po ok. 1 minucie z każdej strony na złoty kolor.
