Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
rodzynki według uznania
por 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
marchew 1.5 kilogramów
filety rybne 4 sztukWykonanie:
Rybkę przyprawić
sola i
pieprzem,obtoczyć w jaku i
bułce tartej,następnie usmażyć.
Marchew i
pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach,
por pokroić,ale tylko białą część:)wszystkie warzywa wrzucić do garnka z odrobina
oliwy lub
oleju.Dusić na lekkim ogniu,często mieszając.Po około 10 min dodać
rodzynki według uznania(ja dodaje mała garść)i 1 łyżkę
koncentratu pomidorowego.Przyprawić delikatnie
Vegeta.Jeśli jest taka potrzeba podlać małą ilością
wody.Dusić około 30 min,aż
marchew będzie miękka(ale nie ciapowata)często mieszając.Przygotować średnio głębokie naczynie,jako pierwsza warstwę położyć
marchew,na nią
rybkę,a następnie pokryć ja reszta
marchwi.poczekać,aż ostygnie i wstawić do lodówki(chyba ze ktoś lubi na ciepło:))SmacznegoAutor: sylwia150Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybKomentarze:Autor: aniaData: 2011-12-23mmm pysznie brzmi;)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: