Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 300 gramów
cukier puder 150 gramów
sól 1 szczypta
migdały mielone 75 gramów
wiórki kokosowe 75 gramów
jajka 2 sztuk
mąka 300 gramówWykonanie:Ciasto: miękkie
masło utrzeć z
cukrem,
solą,
migdałami,
jajkiem oraz wiórkami. Wsypać przesianą
mąkę i zagnieść ciasto. Wstawić na 120 minut do lodówki.Rozwałkować na grubość ok. 5 mm. Wykroić
ciasteczka, układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Drugie
jajko roztrzepać i posmarować
ciastka po wierzchu. Piec ok. 7 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, na złoty kolor.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: