Wykonanie
250g
mąki200 g
masła70g
cukru pudru1
jajko100 g
marmolady morelowej
sól40 g drobno pokrojonych
migdałówMąkę przesiać , wymieszać z
cukrem pudrem i szczyptą
soli a następnie utrzeć z miękkim
masłem .Ciasto wyrabiać tak długo aż będzie gładkie i jednolite . Rozwałkować na posypanym
mąką blacie na ok 3 mm i wykroić kółka .Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia . Połowę
ciastek posmarować
żółtkiem roztrzepanym z niewielką ilością
wody , posypać
migdałami . Piec w 180 C przez 10-15 min.Odstawić do ostygnięcia . Wg oryginalnego włoskiego przepisu przekładać
marmoladą morelową .Ja trochę zmodyfikowałam przepis i do
maki dodałam trochę
maki orzechowej i przełożyłam
ciasteczka nutellą .