ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklanekmargaryna 1 sztukżółtka 2 sztuksól 1 szczyptacukier 1 szklanekbiałka 4 sztukdżem z czarnej porzeczki 1 sztukrum 4 łyżek stołowychkakao 2 łyżek stołowychorzechy włoskie według uznaniaWykonanie:Przesianą mąkę posiekać z margaryną, dodać żółtka, sól oraz połowę cukru i szybko zagnieść ciasto. Owinąć folią i wstawić na 30 minut do lodówki. Następnie ciasto podzielić na 3 części. Jedną rozwałkować i wyłożyć nią natłuszczona formę. Posmarować dżemem wymieszanym z alkoholem. Drugą część zetrzeć na tarce o grubych oczkach bezpośrednio na warstwę dżemu.Z białek i pozostałego cukru ubić sztywną pianę i równomiernie rozłożyć na cieście. Ostatnią część ciasta zagnieść z kakao i zetrzeć na tarce na warstwę piany. Udekorować połówkami orzechów i piec ok. 45 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: