Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
rzodkiewki, pęczek 1 sztuk
kiełki z
rzodkiewek 5 łyżek stołowych
rzodkiew biała 1 sztuk
jajka ugotowane 4 sztuk
natka pietruszki, pęczek 0,5 sztuk
cebula 1 sztuk
sałata masłowa 0,5 sztuk
musztarda ostra 2 łyżek deserowych
ocet winny 0,5 szklanek
oliwa 5 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznaniaWykonanie:
Jajka obrać ze skorupek i podzielić na połówki. Oczyszczoną
cebulę pokroić w kostkę. Opłukane listki
natki, kilka odłożyć do dekoracji, a resztę grubo posiekać.
Sos musztardowy:
ocet utrzeć z
solą,
pieprzem i
cukrem. Gdy
przyprawy się rozpuszczą, powoli dolewać
oliwę. Dodać
musztardę i posiekaną
cebulę. Ubić na jednolity sos. Wymieszać z połową posiekanej
natki.Opłukane, osuszone listki
sałaty porwać na mniejsze kawałki. Oczyszczone
rzodkiewki pokroić na cząstki. Oczyszczoną białą
rzodkiew pociąć w plasterki. Pokrojone warzywa ułożyć na dużym talerzu. Na wierzchu położyć połówki
jajek. Całość posypać
kiełkami i resztą posiekanej
natki. Polać
sosem musztardowym. Udekorować odłożoną
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: