Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 50(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
cukier 1,5 szklanek
masło 150 gramów
jajka 3 sztuk
Cynamon 0,5 łyżek deserowych
goździki mielone 1 szczypta
białko 1 sztuk
cukier puder 50 gramów
rodzynki 120 gramówWykonanie:Z
mąki,
cukru,
masła,
jajek,
cynamonu i
goździków szybko zagnieść ciasto i cienko je rozwałkować. Foremkami o dowolnych kształtach wykrawać małe
ciasteczka. Utrzeć
cukier puder i
białko na gęstą masę i tym lukrem posmarować każde
ciasteczko. Posypać posiekanymi
rodzynkami i położyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach, aż
lukier leciutko się przyrumieni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: