ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 50(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 500 gramówcukier 1,5 szklanekmasło 150 gramówjajka 3 sztukCynamon 0,5 łyżek deserowychgoździki mielone 1 szczyptabiałko 1 sztukcukier puder 50 gramówrodzynki 120 gramówWykonanie:Z mąki, cukru, masła, jajek, cynamonu i goździków szybko zagnieść ciasto i cienko je rozwałkować. Foremkami o dowolnych kształtach wykrawać małe ciasteczka. Utrzeć cukier puder i białko na gęstą masę i tym lukrem posmarować każde ciasteczko. Posypać posiekanymi rodzynkami i położyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach, aż lukier leciutko się przyrumieni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: