Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
masło 150 gramów
żółtka 3 sztuk
cukier puder 0,6 szklanek
wanilia według uznania
kakao 3 łyżek stołowychWykonanie:
Mąkę i
kakao przesiać na stolnicę i posiekać nożem z
masłem, dodać
żółtka,
cukier z
wanilią i 1-2 łyżki gorącej
wody. Zarobić ciasto nożem i zagnieść szybko ręką. Następnie owinąć folią aluminiową, włożyć do lodówki, na 30 minut. Po tym czasie cienko rozwałkować i wykrajać drobne
ciasteczka lub przepuścić ciasto przez maszynkę ze specjalną końcówką do formy
ciasteczek.
Ciasteczka ułożyć na blaszce i wstawić do piekarnika o temperaturze 190 stopni C. Piec do zarumienienia się
ciasteczek.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: