Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
sok z cytryny 0,5 sztuk
sól według uznania
cukier 1 szczypta
śmietana 1 szklanek
koperek 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
rzeżucha 0,5 szklanek
chrzan 1 łyżek deserowychWykonanie:Ugotowane na twardo
jajka obrać i oddzielić
białka od
żółtek.
Żółtka przetrzeć przez sitko i utrzeć z
sokiem z cytryny, dodać
sól i
cukier do smaku, rozprowadzić gęsta
śmietaną. Wymieszać z drobno posiekanym
koperkiem,
szczypiorkiem,
rzeżuchą oraz startym
chrzanem. Dodać drobno posiekane
białko i wymieszać. Wstawić na 2,5 godziny do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajSosy i pastyWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: