ßßß Cookit - przepis na Sos wiosenny

Sos wiosenny

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
sok z cytryny 0,5 sztuk
sól według uznania
cukier 1 szczypta
śmietana 1 szklanek
koperek 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
rzeżucha 0,5 szklanek
chrzan 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Ugotowane na twardo jajka obrać i oddzielić białka od żółtek. Żółtka przetrzeć przez sitko i utrzeć z sokiem z cytryny, dodać sól i cukier do smaku, rozprowadzić gęsta śmietaną. Wymieszać z drobno posiekanym koperkiem, szczypiorkiem, rzeżuchą oraz startym chrzanem. Dodać drobno posiekane białko i wymieszać. Wstawić na 2,5 godziny do lodówki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Sosy i pasty
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11888/Sos-wiosenny