ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokurczak 1 sztuklistki szałwii 15 sztukprzyprawa do kurczaka 1 sztukczosnek 5 ząbkioliwa 1 łyżek stołowychcebula 4 sztukliść laurowy 2 sztukbulion drobiowy 0,5 litrówWykonanie:Umyć kurczaka, skórkę delikatnie oddzielić od mięsa i wsunąć pod spód po 3 listki szałwii z każdej strony. Natrzeć kurczaka przyprawą i włożyć do lodówki na 60 minut. Oczyszczony, posiekany czosnek włożyć z pozostałą szałwią do środka kurczaka. Tuszkę posmarować oliwa i ułożyć w brytfannie do pieczenia. Dodać oczyszczone i pokrojone w ćwiartki cebule oraz listki laurowe i podlać bulionem. Piec ok. 90 minut w 200 stopniach. Od czasu do czasu polewać sosem z pieczenia. Podawać z ryżem oraz gotowanymi warzywami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokurczak 1 sztuklistki szałwii 15 sztukprzyprawa do kurczaka 1 sztukczosnek 5 ząbkioliwa 1 łyżek stołowychcebula 4 sztukliść laurowy 2 sztukbulion drobiowy 0,5 litrówWykonanie:Umyć kurczaka, skórkę delikatnie oddzielić od mięsa i wsunąć pod spód po 3 listki szałwii z każdej strony. Natrzeć kurczaka przyprawą i włożyć do lodówki na 60 minut. Oczyszczony, posiekany czosnek włożyć z pozostałą szałwią do środka kurczaka. Tuszkę posmarować oliwa i ułożyć w brytfannie do pieczenia. Dodać oczyszczone i pokrojone w ćwiartki cebule oraz listki laurowe i podlać bulionem. Piec ok. 90 minut w 200 stopniach. Od czasu do czasu polewać sosem z pieczenia. Podawać z ryżem oraz gotowanymi warzywami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: