Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kurczak 1 sztuklistki
szałwii 15 sztuk
przyprawa do kurczaka 1 sztuk
czosnek 5 ząbki
oliwa 1 łyżek stołowych
cebula 4 sztuk
liść laurowy 2 sztuk
bulion drobiowy 0,5 litrówWykonanie:Umyć
kurczaka, skórkę delikatnie oddzielić od
mięsa i wsunąć pod spód po 3 listki
szałwii z każdej strony. Natrzeć
kurczaka przyprawą i włożyć do lodówki na 60 minut. Oczyszczony, posiekany
czosnek włożyć z pozostałą
szałwią do środka
kurczaka.
Tuszkę posmarować
oliwa i ułożyć w brytfannie do pieczenia. Dodać oczyszczone i pokrojone w ćwiartki
cebule oraz
listki laurowe i podlać
bulionem. Piec ok. 90 minut w 200 stopniach. Od czasu do czasu polewać sosem z pieczenia. Podawać z
ryżem oraz gotowanymi warzywami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: