Wykonanie
            O tym dlaczego darzę uczuciem 
kurczaka możecie poczytać w moim wcześniejszym przepisie, o tu: 
Kurcze pieczoneWymyśliłam sobie, że go nadzieje żeby było tym razem inaczej.Jeżeli macie taką możliwość, 
kurczaka dzień wcześniej zamarynujcie w 
oliwie z oliwek, 
czosnku i 
przyprawie do 
kurczaka. Jeżeli nie, to koniecznie go wysmarujcie przed pieczeniem.Składniki:- 1 duży 
kurczak- 3 ząbki 
czosnku- 
przyprawa do kurczakaNadzienie:- 2 wczorajsze 
bułki- 2 łyżki Lurpak Premium Mix z 
Oliwą z oliwek- 1 
cebula- 1 
jajko- 1 opakowanie Kamis Kulinarne Inspiracje - 
Kurczak ze 
ŚliwkąKurczaka nacieram 
oliwą z 3 ząbkami 
czosnku i 
przyprawą do kurczaka. Do malaksera wrzucam 2 całe 
bułki i miksuje. Dodaje 
jajko, 
masło, 
cebulę i wszystkie 
przyprawy Kamis Kulinarne Inspiracje. Miksuje na papkę. Jeżeli za mało się skleja, możecie dodać 
oliwę z oliwek. 
Kurczaka nadziewam po sam brzeg powstałą "papką". Piekę w 190 stopniach około 1,5 godziny. Od czasu do czasu polewam 
kurczaka sosem, który się wytwarza podczas pieczenia a po 45 minutach odwracam go na drugą stronę. Smakuje wybornie z opiekanymi 
ziemniakami z 
rozmarynem, skoro już macie uruchomiony piekarnik to warto to wykorzystać.





