Wykonanie
            Pomysł nasunął mi się ponieważ miałąm dużą ilość 
udek kurczaka, a pieczenie ich kolejny raz w piekarniku nie było zbyt interesujące. Tak powstały kotlety z udek.4 całe ćwiartki z 
kurczakaczosnek granulowany
przyprawa do kurczaka2 
jajkabułka tarta/rozkruszone 
płatki kukurydzianeĆwiartki z 
kurczaka obieramy ze skóry i oddzielamy podudzia od udek. Trymujemy te części (czyli oddzielamy kość od 
mięsa tak aby nie uszkodzić zbytnio struktury 
mięsa). Powinniśmy otrzymać 8 kotlecików. Marynujemy je w 
przyprawie do 
kurczaka i 
czosnku granulowanym. Zostawiamy na min. 2 godziny. Po tym czasie obtaczamy kotlety w 
jajku i 
bułce i smażymy na bardzo rozgrzanym 
oleju. Musimy uważać aby 
kurczak nie był w środku surowy; takie kotlety smażymy dłużej niż kotlety z piersi. Podajemy z dowolnymi dodatkami.Smacznego!Powiązane wpisy:Faszerowane ćwiartki z 
kurczakaKotlety 
sojoweChrupiący 
kurczak w panierce PankoFalafele (kotlety z 
ciecierzycy)