ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomak mielony 250 gramówmąka pszenna 10 łyżek stołowychjajko 5 sztukproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychskórka pomarańczowa smażona 2 łyżek stołowychCynamon 0.5 łyżek deserowychśmietana kremówka 1.5 szklanekcukier puder 3 łyżek stołowychcukier waniliowy 10 gramówkonfitura 200 gramówwiórki czekoladowe 1 łyżek stołowychWykonanie:Wykonanie ciasta: żółtka utrzeć z cukrem, dodać zmielony mak, mąkę wymieszaną z proszkiem, skórkę pomarańczową, cynamon i wymieszać. Białka ubić na sztywno i połączyć z ciastem. Przełożyć do dużej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach.Wykonanie kremu: śmietanę ubić z cukrami.Wystudzone ciasto posmarować konfiturą, a potem bitą śmietaną i posypać wiórkami czekoladowymi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: