Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
piwo ciemne 1 szklanek
wywar z ryby 0.5 szklanek
migdały 5 dekagramów
rodzynki 3 dekagramów
masło 1.5 łyżek stołowych
cukier według uznania
sól według uznania
sok z cytryny 3 łyżek deserowychpiernik 5 dekagramówWykonanie:
Migdały sparzyć, obrać ze skórki (zostawić kilka do przybrania) i zemleć lub drobno posiekać.
Rodzynki opłukać, namoczyć w małej ilości przegotowanej
wody. Piernik namoczyć w
piwie, a gdy rozmięknie, dodać
migdały,
wywar z ryby i wymieszać.
Masło rozpuścić w rondelku, wlać
piwo i zagotować, stale mieszając, aby sos nie przywarł do dna. Dodać
rodzynki, doprawić do smaku
solą,
cukrem,
sokiem z cytryny lub
winem.Uwagi:
Cukier można zastąpić
miodem,
sok z cytryny kieliszkiem
czerwonego wina.Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: