Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopiernik czerstwy 4 łyżek stołowych
masło 3 łyżek stołowych
miód 5 łyżek stołowych
cukier 3 łyżek stołowych
migdały 50 gramów
rodzynki 50 gramów
wywar z ryby 1,5 szklanek
wino czerwone 100 mililitrów
sok z cytryny według uznania
sól według uznania
cukie według uznaniaWykonanie:
Miód lekko zrumienić w rondelku z dodatkiem
cukru, dodać
cukier i utarte pierniki, wymieszać wlać
wywar z ryby. Gotować kilka minut na wolnym ogniu, mieszając, dodać
migdały i
rodzynki, wymieszać z
winem. Przyprawić do smaku
solą,
sokiem z cytryny i
cukrem.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: