ßßß Cookit - przepis na Sos szary

Sos szary

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
piernik czerstwy 4 łyżek stołowych
masło 3 łyżek stołowych
miód 5 łyżek stołowych
cukier 3 łyżek stołowych
migdały 50 gramów
rodzynki 50 gramów
wywar z ryby 1,5 szklanek
wino czerwone 100 mililitrów
sok z cytryny według uznania
sól według uznania
cukie według uznania
Wykonanie:
Miód lekko zrumienić w rondelku z dodatkiem cukru, dodać cukier i utarte pierniki, wymieszać wlać wywar z ryby. Gotować kilka minut na wolnym ogniu, mieszając, dodać migdały i rodzynki, wymieszać z winem. Przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i cukrem.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6380/Sos-szary