ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopstrąg 4 sztukcebula 1 sztukseler 0.5 sztuksorbet cytrynowy 0.5 łyżek deserowychmargaryna 3 łyżek stołowychchleb żytni 4 sztuksok pomarańczowy 2 łyżek stołowychnatka pietruszki 2 łyżek stołowychorzeszki ziemne łuskane 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Chleb pokroić w drobną kostkę i zrumienić na margarynie, na patelni. Seler pokroić w słupki, cebulę posiekać. W rondlu rozgrzać resztę tłuszczu, wrzucić warzywa i skórkę pomarańczową, smażyć kilka minut, mieszając. Wlać sok pomarańczowy, dodać orzechy, grzanki i natkę pietruszki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Farszem napełnić wnętrza ryb i ułożyć je w natłuszczonej brytfannie, posmarować roztopioną margaryną. Piec ok. 40 minut w 190 stopniach. W połowie pieczenia przewrócić ryby na drugą stronę. Miękkie i ładnie zrumienione wyjąć z piekarnika.Uwagi:Orzeszki ziemne należy drobno posiekać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: