ßßß Cookit - przepis na Pstrąg nadziewany

Pstrąg nadziewany

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pstrąg 4 sztuk
cebula 1 sztuk
seler 0.5 sztuk
sorbet cytrynowy 0.5 łyżek deserowych
margaryna 3 łyżek stołowych
chleb żytni 4 sztuk
sok pomarańczowy 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
orzeszki ziemne łuskane 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Chleb pokroić w drobną kostkę i zrumienić na margarynie, na patelni. Seler pokroić w słupki, cebulę posiekać. W rondlu rozgrzać resztę tłuszczu, wrzucić warzywa i skórkę pomarańczową, smażyć kilka minut, mieszając. Wlać sok pomarańczowy, dodać orzechy, grzanki i natkę pietruszki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Farszem napełnić wnętrza ryb i ułożyć je w natłuszczonej brytfannie, posmarować roztopioną margaryną. Piec ok. 40 minut w 190 stopniach. W połowie pieczenia przewrócić ryby na drugą stronę. Miękkie i ładnie zrumienione wyjąć z piekarnika.
Uwagi:
Orzeszki ziemne należy drobno posiekać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3489/Pstrag-nadziewany