ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopstrąg 4 sztukcytryna 1 sztukgrzyby suszone 3 sztukśmietana kremówka 250 gramówżółtko 2 sztukmąka 2 łyżek stołowychestragon według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniamasło 100 gramówWykonanie:Pstrągi sprawić, opłukać, skropić sokiem z cytryny, posolić i odstawić na 30 minut. Grzyby umyć, zalać 1 szklanką przegotowanej wody, odstawić na godz. do namoczenia, następnie ugotować do miękkości w tej samej wodzie. Wywar odcedzić, odparować do połowy objętości, ostudzić i wymieszać ze śmietaną, żółtkami i mąką. Dodać estragon, sól i pieprz do smaku. Ryby ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem i nakryć natłuszczoną folią aluminiową. Piec w piekarniku 20 minut w 180 stopniach. PO 10 minutach pieczenia zdjąć folię, oblać ryby śmietaną, obłożyć wiórkami masła i piec jeszcze 10 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: