Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
pstrąg 4 sztuk
cytryna 1 sztuk
grzyby suszone 3 sztuk
śmietana kremówka 250 gramów
żółtko 2 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
estragon według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
masło 100 gramówWykonanie:
Pstrągi sprawić, opłukać, skropić
sokiem z cytryny, posolić i odstawić na 30 minut.
Grzyby umyć, zalać 1 szklanką przegotowanej
wody, odstawić na godz. do namoczenia, następnie ugotować do miękkości w tej samej wodzie.
Wywar odcedzić, odparować do połowy objętości, ostudzić i wymieszać ze
śmietaną,
żółtkami i
mąką. Dodać
estragon,
sól i
pieprz do smaku.
Ryby ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym
masłem i nakryć natłuszczoną folią aluminiową. Piec w piekarniku 20 minut w 180 stopniach. PO 10 minutach pieczenia zdjąć folię, oblać
ryby śmietaną, obłożyć wiórkami
masła i piec jeszcze 10 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: