ßßß Cookit - przepis na Zupa ze świeżych ogórków

Zupa ze świeżych ogórków

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
włoszczyzna (Bez kapusty)1 sztuk
ogórki 300 gramów
ziemniaki 200 gramów
masło 40 gramów
śmietana 0,5 szklanek
mąka 2 łyżek stołowych
koperek 2 łyżek stołowych
przyprawa jarzynowa 1 łyżek deserowych
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone warzywa korzeniowe i białą część pora pokroić w krążki. Dodać oczyszczone ziemniaki pokrojone w kostkę, zalać litrem wody i gotować 20 min. Związać w pęczek zieloną część pora, nać selera i gałązki pietruszki(bez listków) i włożyć do zupy pod koniec gotowania. Ogórki obrać, przepołowić, usunąć nasiona, miąższ pokroić w kostkę i udusić z jarzynką, połową masła i łyżeczką koperku. Przełożyć do garnka z wywarem i gotować 3 min. Wyjąć zieleninę, zabielić zupę śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować. Dodać resztę masła i posypać posiekanym koperkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7145/Zupa-ze-swiezych-ogorkow