Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
włoszczyzna (Bez
kapusty)1 sztuk
ogórki 300 gramów
ziemniaki 200 gramów
masło 40 gramów
śmietana 0,5 szklanek
mąka 2 łyżek stołowych
koperek 2 łyżek stołowych
przyprawa jarzynowa 1 łyżek deserowych
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone warzywa korzeniowe i białą część
pora pokroić w krążki. Dodać oczyszczone
ziemniaki pokrojone w kostkę, zalać litrem
wody i gotować 20 min. Związać w pęczek zieloną część
pora, nać
selera i gałązki
pietruszki(bez listków) i włożyć do zupy pod koniec gotowania.
Ogórki obrać, przepołowić, usunąć nasiona, miąższ pokroić w kostkę i udusić z jarzynką, połową
masła i łyżeczką
koperku. Przełożyć do garnka z
wywarem i gotować 3 min. Wyjąć
zieleninę, zabielić zupę
śmietaną wymieszaną z
mąką, zagotować. Dodać resztę
masła i posypać posiekanym
koperkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: