Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
marchewka 250 gramów
dymka 3 sztuk
czosnek 1 ząbki
masło 2 łyżek deserowych
soczewica czerwona 70 gramów
bulion warzywny 0,5 litrów
jogurt naturalny 150 gramów
śmietana 1 łyżek stołowych
zioła (siekane)2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
marchewkę oraz
dymkę pokroić na kawałki, a
czosnek posiekać. Wszystko podsmażyć w rondlu na
maśle i podlać
bulionem. Do wrzącego
bulionu dodać opłukaną
soczewicę i gotować 15 minut. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i rozlać do miseczek. Wymieszać
jogurt z gęstą
śmietaną oraz posiekanymi
ziołami i dodać do zupy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: