ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomarchewka 250 gramówdymka 3 sztukczosnek 1 ząbkimasło 2 łyżek deserowychsoczewica czerwona 70 gramówbulion warzywny 0,5 litrówjogurt naturalny 150 gramówśmietana 1 łyżek stołowychzioła (siekane)2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną marchewkę oraz dymkę pokroić na kawałki, a czosnek posiekać. Wszystko podsmażyć w rondlu na maśle i podlać bulionem. Do wrzącego bulionu dodać opłukaną soczewicę i gotować 15 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i rozlać do miseczek. Wymieszać jogurt z gęstą śmietaną oraz posiekanymi ziołami i dodać do zupy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: