ßßß Cookit - przepis na Zupa z soczewicy i marchewki

Zupa z soczewicy i marchewki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
marchewka 250 gramów
dymka 3 sztuk
czosnek 1 ząbki
masło 2 łyżek deserowych
soczewica czerwona 70 gramów
bulion warzywny 0,5 litrów
jogurt naturalny 150 gramów
śmietana 1 łyżek stołowych
zioła (siekane)2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną marchewkę oraz dymkę pokroić na kawałki, a czosnek posiekać. Wszystko podsmażyć w rondlu na maśle i podlać bulionem. Do wrzącego bulionu dodać opłukaną soczewicę i gotować 15 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i rozlać do miseczek. Wymieszać jogurt z gęstą śmietaną oraz posiekanymi ziołami i dodać do zupy.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12030/Zupa-z-soczewicy-i-marchewki